igaeluline isiklik erna

niisama lihtne see ongi. artikkel Kroonikas tõstab blogi loetavuse kolmekordseks. et te teaks. artikkel Päevalehes ei tõsta. täna pean ära kirjutama, sest täna on hoopis kesknädal ja pühapäeval jääb hiljaks.

keerulise välismaise nimega tehnilise töötluse ettevõtja küsib teatud tunnihinda ja lubab olla soodsam. tuttav soovitab ja suunab. aitab- siiralt, heaga. kinnitab nende professionaalsust ja kvaliteeti. ma ei ole nii rikas, et osta odavaid asju, ütleb inglane. kui ma tahan osta hea odava asja, pean ostma kaks asja- ühe hea ja teise odava. aga mina usun inimestesse ka. ja kvaliteeti. ja et neil on aega pühenduda ja tegeleda. ja tuttav soovitas. ja tõesti- kõik laabub. on väikesed kommunikatsioonihäired, mõistmise ja harjumuse mittekattuvus protsessis, kuid sellest saab üle. ja produkt saab valmis. aga asja üleandmine venib kolmepäevaseks- sest ilmnevad pisivead, eesti keeles lohakus. kodekid ei klapi, paralleelsete ridade otsad on lõikamata, formaadid ei klapi, failid ei avane, sest ei sisalda infot jms. tehnilise töötluse inimestel on suurepärane omadus- nad on ülirahulikud, sest sellise kannatlikkuse puudumisel ei saaks seda tööd teha. sest see on kvaliteetne, aeganõudev ja tihti ka tüütu. kuid samas loominguline.

sellise töö tunnihind on kallis, sest reeglina on seal valmivad produktid kas kõrge kunst või karm bisnis. tooted, mis toovad tellijale raha sisse. mis teist otsa pidi peavad kindlustama tulu. millest siis omakorda seda tunnihinda makstakse. sellise tööga ei eksita. ei hilineta. showbisnes on karm. eriti, kui seda võtet hariduse levitamiseks kasutada. selle nimi on investeering. sellise töö tunnihind kujuneb kahel moel- esiteks on kõik masinad ja programmid kallid, sest need on väga targad. teiseks on aeg kallis, mis sinna sisse pannakse. kõike seda arvestades see hind kujuneb. ja on veel nüanss- nimelt tellija kogeb reaalselt, et saabki raha tagasi ja rohkemgi veel, kui ta sinna sisse pani.

aga kiiresti ja odavalt siiski taas ei tööta. sest asjad jäävad lõpetamata ja lohisema. ja nüüd paradoks- keerulise nimega firma ei saa aru, mis ta valesti tegi. ta arvab, et on sama kvaliteetne, kui kallim pika kogemusega firma. ta on pahane, kui sa ei ole rahul, sest sa ajad oma asja taga. et kõik klapiks. sest sihtgrupp on tundlik. ta ei mõista loo moraali: sellise kvaliteedi puhul ei saa sellist hinda küsida. sest tegelikult, eos, sellisel moel see hind kõrgeks ei kujunenud. kujunes protsessi ja tulemi tegeliku väärtuse põhjal, nii nagu põhjus-tagajärg õiges vahekorras on: hea kvaliteetne asi tagab kogu eesmärgi edukuse. mitte logisev, enam-vähem asi. ta loodab elada kellegi teise loodud imago najal. mitte teadlikult. see lihtsalt on asja olemus.

ma kohtan seda igapäevaselt. et see kõik rääkimata jätta: matkatermos näeb välja nagu kallis, mis peab reaalselt kuuma vett ja on joodav väikesest august, mitte korgi ja pudeli vahelt. pc sülearvuti samsung, mis näeb välja nagu valge mac. muusik, kes teeb sulle pilte ja tõrke puhul väidab, et ta ju ei olegi proff. koolitaja, kellel on tundmus, et ta teab midagi erilist, kuid on tegelikult selle lihtsalt mugandatuna kellegi teoreetiku käest laenanud ja ei iial praktikas proovinuna omandanud.

aga kui sa oma naise sünnitama viid, siis eeldad küll, et ämmaemand on kogenud? et lennuk ei kuku alla? et hambapasta tuubis ei ole lakieemaldaja?

et teejuht pole pime?

mentaliteet- niipea kui on keeruline, niipea kui peab TÕELIST kvaliteeti andma , on jama. raha on alati see ekvivalent mis tasandab nii töö- kui inimsuhteid. aga sõbrad, meenutage, raha on kokkulepitud suurus, millel pole sisu. on tähendus, kuid mitte reaalne sisu. vastupidiselt elule.

kohutavalt väsitav on sõnakõlks- kasuta hetke, püsi hetkes, ela olevikus. iidne tõde, mis on ära läbustatud, devalveeritud läbi lobisemise. ära mölise, tee seda, järgi seda. õpi. see täpselt ongi mündi teine pool- ka kalli tehnilise töötlus ettevõtja arvab, et seda ta just teeb. aga ei tee.

ta  lösutab selle najal. 

Polygon saab viie aastatseks 8.mai 2013. õpetaja ja teatrinimese elust vaadatuna- sel aastal. koolis on jrgm esmasp ja teisip taas uute vastuvõtt. hea tugev tunne on, sest viimasel nädalal on fikseeritud sellised kokkuvõtted.

mina väga väga siiralt tänan. ” seda õnne kõik ei aima / mis on vanal mehel siis, / enne surma kui saab / õnnistust ta veider eluviis.” Viiding.

klõpsa: lugemist ja klõpsa: vaatamist

Kommenteerimine on suletud.